Basso Lenni

Ruutu

16.12Anni




Ensi keskiviikkona minä pidän ensimmäisen TOKO-tunnin. Hmm, varsinainen kisatykki kouluttaa. Ajattelin enemmänkin yrittää panostaa asiakaspalvelupuoleen kuin siihen, kuinka tehokkaasti uusi liike tulee koulutettua. Yllätyspyllätys en ole itse kouluttanut yhdellekään koiristani kyseistä TOKO-liikettä, mutta näin sitä vaan koulutetaan. Toisaalta TOKO-liikkeet on niin tarkasti määritelty ennalta, että tietää sitten itse ainakin sen, miten liikkeen tulisi mennä.

Eilen tuli huomattua, että kyseisen liikkeen voi opettaa niin monella tapaa, että päädyin kokeilemaan, miten omat koirat ottaa yhden näistä koulutustavoista vastaan. Pyyntönä oli, että kokeilisin kouluttaa sellaiselle koiralle, jolla ei ole entuudestaan paljon liikkeitä muistissa. Tähän tarkoitukseen löytyi heti kaksi hyvää vaihtoehtoa ja otin kummatkin kokeiluun. Basso ja Lenni.

Kaksin verroin haastetta heti kerralla. Tänään aloitettiin uudella ruutukokeilulla kummankin kanssa ja kahden koulutushetken jälkeen voin sanoa, että Basson kohdalla näkyy ainakin edistymistä. Lennistä en oikein osaa sanoa. Jostain syystä turhaudun sen kanssa helpommin kuin Basson kanssa. Toisaalta Basso on tehnyt ruutua alustalle juoksemalla (siis alkukoulutusta) jonkin verran niin se on vähän Lenniä edellä eniveis jos se osaa hyvin yleistää.




Basson kanssa aloitettiin ihan ruudun vierestä. Basso meni innokkaasti ruutuun syömään herkut. Itse olin liian hidas toisen palkan kanssa ja Basso ehti välillä hurauttaa ulos ruudusta ennen kuin sain naksun jälkeen namin annettua. Tässä oli suurin edistysaskel Basson kanssa toiseen sessioon verrattuna. Ehdin hyvin palkata sen vaikka kolmen naksun verran ilman että se lähti hakemaan herkkua minulta ja ylittäisi nauhan uudelleen. Se siis jopa seisoi paikoillaan. Seisominen ei ole Bassolle ollenkaan vahva liike, joten se tarjosi nopeasti istumista alkuun, kun kääntyi ruudussa minua kohti. Yritin ehtiä naksauttaa ennen istumista, mutta arvannette varmaan kumpi meistä on se nopeampi :D

 

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy jo kuinka kaukaa ehdin lopulta antaa herkun ettei Basso tullut ulos ruudusta. Kerran otin enemmän etäisyyttä ruutuun (1,5m) ja kävelin Basson perässä palkkaamaan sen uudelleen. Joku tökkäsi ja seuraavalla kerralla Basso lähti ruutuun tosi hitaasti, miettien, oliko oikeasti lupa mennä. Äkkiä siis lähemmäs ja pienellä hetsauksella koira ruutuun niin johan meni nopeasti. Se olikin meidän viimeinen treeni siltä erää.

Omia merkintöjä harjoituksesta (sekä Lennin, että Basson):
- palkka-alustan paikka ruudussa
- naksun oikea-aikaisuus seisomiseen
- Bassolle kädestä palkkaaminen oikealta korkeudelta, ettei hypi takajaloilleen
- ei käskyä ennen ruutuun lähetystä, ei mitään koiralle


No, Lenni sitten. Ensimmäinen vaikeus saada se pysymään paikoillaan, että saa herkun vietyä ruudun keskelle. Aina meinaa irrota "Odota" tai joku muu käsky. Kerran sen pyysin istumaan ja odottamaan ajattelemattomuuttani ja eihän se koira mene niille herkuille ilman vapautusta/"ole hyvä". Blah!

Lennin kanssa suurin ongelma oli se maan haistelu. En myöskään ole ihan satavarma naksun ymmärtämisestä, tai sitten palkka ei ollut tarpeeksi hyvä. Kun Lenni söi herkut alustalta ruudulle mennessä, se jatkoi ympäristön tutkimista hyvin nopeasti usealla kerralla ja meinasi lähteä ruudusta sivukautta ulos jatkamaan omia hommiaan. Mulla ei oikein ehtinyt olla mahdollisuutta naksuttaa uudelleen ilman, että vahvistan maan haistelua. Kohta otetaan uudet treenit niin yritän tässä keksiä siihen keinoja. Ainakin vahvistetiheys pitäisi saada pienemmäksi. Ja pitäisikö Lennillä olla isompi ruutu?

Näillä mennään tällä hetkellä. Katsotaanpa parin treenisession jälkeen uudelleen.

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake