Vettä Wissi

Suuri uimamaisteri

11.01Anni


Lauantaiaamu oli meidän uintipäivä. Varattiin eräälle lauman jäsenelle ihka ensimmäinen uintitunti. Tai no uintivartti paremminkin.

Testattiin Oulun Koirauimala ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa että kerrassaan mukava paikka. Niin ja kuka meiltä lähti uimaan?


Saattaa olla että kun Wissille valkeni mihin tuo ramppi johtaa, se olisi mieluummin ollut kotona peiton alla. Minä nakkien kanssa ohjastin Wissin lähtöviivalle ja uimaope antoi Wissille vähän vauhti Pelastusliivien kahvasta ja ohjasi koiran syvemmille vesille. Ensimmäinen tutustumiskierros oli lyhyt ja Wissi lähinnä jännitti jalat mitä kummallisempaan asentoon siihen saakka että ramppi tuli nokan eteen ja pääsi pois vedestä hetkeksi. Kuitenkin alle minuutissa Wissi palautui sen verran että nakki maistui.


Toinen ja kolmaskin kierros oli jo sitten koko altaan ympäri. Taas Wissi nostettiin kahvasta syvemmälle ja sitten alkoi uintirefleksikin jo toimia. Takajalat kellui välillä koiran perässä vinksin vonksin ja välillä Wissi osasi potkia niilläkin hienosti. 


Viimeisen kierroksen Wissi ui jo hienosti ihan itsekseen, vaikka rampilta altaaseen meno ei sujunutkaan ilman apua. Rampilla täristiin aina hurjasti ennen kuin lähdettiin takaisin uintihommiin. Nakki kuitenkin maistui melkein jokaisella levähdystauolla ja yhteensä Wissi ui varmaan 6 kierrosta altaan ympäri.


Uinnin jälkeen mentiin pesulle ja kuivaukselle. Wissi oli reippaasti ja häntä rupesi heilumaan kun tarjosin lisää nakinpalasia. Käytiin katselemassa altaan ramppia vielä uudelleen eikä Wissiä jännittänyt yhtään. Häntä heiluen se pomppasi rampille nakin perässä ja oli tosi iloisen oloinen koko ajan. Ihan rupesi ihmetyttämään kun se meinasi saada hepulin kun seisoskeltiin ennen lähtöä.

Ens kerralla otetaan kaks koiraa kerralla. Wissi jaksoi uida sen verran vähän aikaa että siihen olisi hyvin ehtinyt mukaan vaikka Oskari. Ehkäpä Bassokin pitää käyttää altaassa joku kerta. Tai viedä se johonkin luonnonveteen uimaan :)

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake