Oskari treenaus

Innoissaan!

20.43Anni

Mä olen nyt pitkästä aikaa oikeastaan innostunut vähän enemmänkin taas koulutushommista. Me ollaan pitkään vaan harrastettu kävelylenkkejä, harvakseltaan metsäilyä sekä yhteislenkkejä koirakavereiden kanssa. 


Koulutusluennoille
Äskettäin repäisin ja ilmoittauduin Koiraamon Satun pitämille luennoille tulevaksi kevääksi. Kotona on jatkuvasti sitku ja mutku ja pitäs, joten ajattelin tehdä asialle jotain. Alunperin ajattelin että menisin jonkun koiran kanssa kursseilemaan jotain kivaa, mutta luulenpa ettei rahat riitä vielä tällä työmäärällä kustantamaan useampia kursseja. Katsotaan sitten keväämmällä mille aletaan.



Vetohommat
Toinen juttu missä päästiin mun mielestä kivasti eteenpäin vaan kahden treenin jälkeen, on Oskarin vetohommat. Tehtiin viimeksi n. viisi vetoa jotka oli jotain 40-60m varmaan. Oon aika huono välimatkoissa. Oskari palkattiin lelulla Johannan toimesta ja minä potkin kelkalle apuvauhteja. Oskari tarvitsee minutkin liikkeelle ennen kuin se haluaa lähteä itse edelle, mutta kun päästään vauhtiin niin kyllähän se menee lujaa.


Ekalla treenikerralla lainattiin Lindaa ja potkuria ja käytiin ottamassa pari ihan lyhkäistä vetoa namipalkalla. Oskarilla oli hankaluuksia lähteä liikkeelle enkä huomannut auttaa sitä tarpeeksi ottamalla itse vauhtia. Matkatkin oli vähän liian lyhyitä kunnolliseen vauhdinottoon. Mutta vähän fiilistä otettiin ja sen jälkeen käytiin rennosti potkuttelemassa vajaa 1km Lindan ja Fransin kanssa niin että Oskari hölkötteli vieressä.

Jouduin vaihtamaan Oskarille uudet valjaat ennen treenien aloitusta, sillä herra on jostain kohti kasvanut, leventynyt tai jotain, eikä valjaat istuneet enää kunnolla. Vanhatkin sain pois käsistä helposti kun löytyi työkavereista ostaja. 

Viime vuonna vetotreenit tyssäsivät yhteen kertaan, joten ollaan jo treenattu tuplat siihen verrattuna! Näyttäis myös siltä, että voitais päästä treenaamaan parin kerran jälkeen ihan yksinkin, koska oskaria pystyi palkkaamaan lelulla. Sen vois yrittää napata meidän treeneihin niin, että minä heitän sen lelun oskarille kelkasta palkkana. Tätä pitää vähän funtsia, mutta nyt me tehdään tästä Oskarille vaan hauskaa. Saa juosta ja riepotella lelua palkaksi.

Oskarin luonnetestin jälkeen olen treenaillut sen kanssa leikkimistä ja tässä viimeisimmässä treenissä huomasi kuinka hauskaa sillä on kun saa taistella lelusta. Vielä ollaan vähän vaiheessa, että lelu meinaa joutaa hankeen syötäväksi välillä, mutta silti leikkiminen on kivaa.


Kickbike
Edelleen tämän vetointoilun taustalla häämöttää se kickbike. Mietin tuossa treenien jälkeen, että pitää tällä potkuttelulla ja treenauksella vähän nostaa sitä omaa motivaatiota harjoitella ja käydä treenaamassa ni voi sitten ajatella kickbikea hankkiessa että sitä tulee kans käytettyä. Vaikka sen kanssa ajatus olisi enemmänkin juoksuttaa koiria vapaana ja rullata pitkin metsäautoteitä sulan maan aikana.

Kävin jo kattomassa tori.fi:stä käytettyjä, sais vähän halvemmalla ko ihan uuden. Ehkä sitten joskus...


Mutta kiva ku itellä on vähän motivaatio noussu tässä vuoden vaihteen jälkeen. Josko me alettais ihan puuhailla jotain.

Basson kanssa käytiin viime vkloppuna tekemässä vähän treeniä hallilla, mutta siitä ens kerralla. 



You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake