Oskari

Oskarin luonnetesti Haukiputaalla

22.22Anni



Yli seitsemänvuotias koira ei saa enää osallistua luonnetestiin. Oskari kävi tälleen viime tipassa suorittamassa tämä huvin. Ja huviahan sen Oskarille vain oli :D
Mulla jännitti hulluna edellisenä päivänä, mutta kun testipaikalle päästiin ja odoteltiin omaa vuoroa ni jännitys hävisi ja oli vain mukavaa.



Oskaria ennen oli vain yksi koira, kääpiösnautseri. Kuvaamisesta saan kiittää isää, joka videoi koko testin talteen.


Oskari suoritti testin ihan niinkuin Oskari tekee aina, mutta minua yllätti kovasti se, miten hyvät pisteet tällaisella suorituksella tulee. Alun leikki oli ihana! Tuomarit varmaan luuli, ettei Oskari normaalisti leiki yhtään, kun kerroin alkuun ettei se kauheasti vedä eikä taistele. Mutta tuli se itsellenikin yllätyksenä kuinka hyvin Oskari lähti leikkiin mukaan todella innolla. Pitää itsekin jatkossa muistaa leikkiä Oskarin kanssa enemmän.


Poskilihakset sai treeniä hihnan toisessa päässä kun nauratti niin kovin. Ehkä siksikään Oskari ei ottanut pelottavaa uhkaajamiestä tosissaan kun minä olin niin rento ja hymyileväinen. Kivoja setiä ne vain oli koko testin ajan.

Pimeä huone oli hauska. Oskari lähti ensin toisen tuomarin perässä ihan väärään suuntaan, eikä sitä kauheasti kiinnostanut mihin minä olin mennyt. Haisteli kyllä, mutta kiipesi mielellään korkealle penkkikasan päälle josta rymisteli alas niin että nauroin ääneen. Kyllä se sitten avustettuna minut kävi tervehtimässä, mutta ihan hauskaa sillä oli pelkästään tuomarien seurassa :D

Koko testi näkyy yllä olevalta videolta. Olipahan tosi mukava kokemus! 
Jäätiin seuraamaan vielä muitakin koirakoita ja kyllä taas näki niin erilaisia suorituksia ja persoonia, että. 




En ennen testiä ole tainnut ikinä katsoa labradorien luonnetestituloksia enkä tiennyt minkätyyppiset pisteet on labradorille ihanteelliset. Tutkailin Opas -kennelin koirien tuloksia (oli vähän) sekä Oskarin isän kasvattajan Upwards kennelin koiria. Aika suurta jakaumaa löytyy labradoreilta. Oli muutamia jopa 240pisteen koiria, sekä 120 pisteen koiria näin äkkiseltään katsottuna.

Omasta mielestäni Oskari sai sellaiset pisteet jotka on mun omistamalle labradorille ihanteelliset. Puolustushalua eikä terävyyttä tarvitse olla, hermorakenne on kunnossa, kovuus on taas ehkä vähän makukysymys, mutta ehdottomasti edes hieman kovuutta kuin enemmän pehmeyttä. Labradorit on kuitenkin semmoisia rymyeetuja joiden ei tarvitse hätkähtää joka risausta. 

Mä kyllä yritän osallistua useampaankin luonnetestipäivään katsojana. Erittäin mielenkiintoista miettiä miten itse pisteyttäisi, mitä elekieli kertoo ja miten erilaisia koirat voi olla reaktioiltaan.


You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake