Basso eläinlääkärillä

Basso ja Akuutti

17.44Anni

Me käytiin viime keskiviikkona Basson kanssa Akuutissa. Me ollaan itse asiassa käyty aikalailla kaikkien koirien kanssa Akuutissa tässä lähiviikkoina. Ensin kävi Oskari hiivatulehduksen takia, sitten Wissi nivelrikkotarkissa ja sitten Basso omien vaivojensa kanssa.

En tiedä ootteko lukiessanne huomanneet Basson kuvista että se on kovin hoikka poika. Tuossa viikkoja sitten kun sillä oli oksennuspöpö, se laihtui vielä kovasti lisää. Noh, painoa ei ole tullut lisää ja me mentiin sitten lääkäriin kun Basso yhtenä päivänä pissaili sisälle ja pissasi jopa alleen kun oli omalla pedillään nukkumassa.

Tässä "pieni" lista mitä lääkärille selitin:
- pissailu ja alleen pissaus (yhden vuorokauden ajan jonka jälkeen loppui kuin seinään)
- karvattomat läntit naamassa ja jaloissa
- laihuus (syö paljon)
- ulkona kakan syönti
- jalkojen järsintä ja vällillä liiallinen vehkeiden nuoleskelu
- oksentelu (pöpö?)
- Niin ja Bassolta on toisesta yläkulmahampaasta lähteny kiille semmosena palana irti siitä kärjestä.

Sellasen listan kanssa mentiin ja Bassoa pelotti kovasti. Pyysin meille jo valmiiksi koppaa että voitais harjoitella sen laittoa. Ei se kuitenkaan mennyt kovin hyvin ja jouduin sen väkisin laittamaan. Basso aika kovasti yritti saada palaa irti lääkäristä. Mua niin kovasti harmittaa kun sitä kauheasti pelottaa.

Noh, Bassosta otettiin kummastakin jalasta verinäytteet ja kuunneltiin sydän. Anaalirauhaset tarkistettiin, virtsarakko ultrattiin ja otettiin virtsanäyte. Koirahan oli kanttu vei koko toimenpiteen ajan, että saatiin kaikki hommat hoidettua helposti.

Virtsarakossa näkyi ihan pikkiriikkisen jotain sakkaa? mutta pissanäytteessä ei ollu ylimääräisyyksiä eikä bakteereja. Verinäytteiden tulokset meidän pitäisi saada tänään ja siksi tätä kirjoitankin ku oon niin hermostunut puhelua odottaessa. Muut tulokset on kai valmiina ollu jo aikaisemmin, mutta haiman LTI? testi meni Saksaan ja sitä on odoteltu. Soitin akuuttiin ja lääkäri on kuulemma ollut sairaana ni siksi ei ole saatu tuloksia.

Noh, Oskari sitten. Sen korva rupesi yhtäkkiä taas erittämään ja eikun lääkäriin. Hiivaa korvassa ja edelleen laitellaan kahden viikon jälkeen tippoja korvaan kun se vieläkin vähän erittää. Ei mitään ihmeellistä. Se taisi tulla siitä kun minä pesin mokoman ja korvaan ehkä meni vettä? Toivottavasti näin, ettei poitsulla olis taas joku allergia.

Wissi taasen vietiin lääkäriin kun se rupesi useammin nilkuttamaan kipeää nivelrikkojalkaansa. Röntgenkuvat otettiin, mutta onneksi mitään muutosta jalassa ei ollut. Saatiin uusi Cartrophen -kuuri ja käsky tasoittaa liikuntaa. Edelleen jalka on levon jälkeen jumissa varsinkin kävelyn jälkeen, mutta ehkä vähän on parantunut kahden pistoksen jälkeen?

Miten nämä saavatkin kaikki jotain vaivaa parin viikon sisään. Jos joku haluaa reliteetteja siitä paljonko tähän on mennyt rahaa niin Wissin kuvaukseen ja lääkkeisiin n.200€, Basson reissuun vajaa 300€, ja Oskarin korvaläkäriin(+rokotukset) 150€ muistaakseni.
Onneksi ovat kuitenkin suht terveitä olleet muuten (*koputtaa puuta*) ja kaikkensahan niiden eteen tekee kuitenkin :)

Kaikki kuvat on ottanut Iskä.

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake