Kotona Oskari

No nyt niitä temppuja!

12.41Anni

Eihän tässä mennyt kuin muutama hassu kuukausi mutta tässä nyt mitä meidän koirat osaa.Aloitetaan Oskarista, koska Oskaria silloin hamassa menneisyydessä tähän pyydettiin haastattelemaan.

Niin ja huomatkaa että olen kuvannut itse samalla kun tehdään temppuja, joten kuvakulmat tai etäisyys ei ole aina kohdallaan (kuvasin putkella missä ei ollenkaan zoomia).

Ensimmäisenä meillä on Oskarin PUM! Oskari on aika laiska suorittamaan kyseistä tehtävää ja minun oli taas vaikea kuvata samalla kun yritin toimittaa Oskaria tekemään tempun. Ehkä olisi pitänyt lämmitellä vähäsen :)

 Oskari osaa mennä maahan ja maassa onnistuu Kuono! Silloin lasketaan nenä lattiaan ja pidetään se siinä. Tuo nappula nenällä oli sitten vain sellainen Odota -juttu. Niin ja odota, taitaa olla Oskarille aika monipuolinen käsky. Se on sellainen liikkumatta, oli tilanne mikä hyvänsä. Mutta arvatkaa vain toimiiko se useinkaan jos ei ole herkkuja mukana. Ei tietenkään.

Haluaisin itse opettaa koirille enemmän asioita naksuttimen kanssa, mutta olen liian laiska. Ja ylipäätään ruokaa pitäisi roudata enempi lenkeillä mukana ja koiria pitäisi käyttää enemmän yksikseen ulkona. Mutta nyt en vain repeä siihen millään.
 Oskarin Seiso, on aika säälittävä varsinkin kun nappula ja Anni meni ihan väärään suuntaan. rintamasuunta meinasi kääntyä koko ajan tai pylly meinasi tippua maahan. Huomaa ettei meillä näitä paljon harjoitella.

 Oskarin tänne, sivu, sivulle, viereen(?) Tässä näkee tyylikkään kuvaajan. Onneksi on iso peili.
 Sitten ainoa turha temppu jonka minä olen Oskarille opettanut. Tai no onhan tassun antaminenkin vain showjuttu, mutta tämä Onko Oskari paikalla? on sellainen mitä pienenä ihan varta vasten opeteltiin. Kyllähän tuo huitominen vieläkin näyttää sujuvan.


Mitä muuta Oskari osaa?
-Oskari osaa murista ja haukkua käskystä. Hau tulee helpommin, mutta murinaa saa monesti houkutella, koska Oskari ei kerrassaan uskalla murista. Johtuuko siitä että se on niin leppoisa eikä uskalla minulle murista? vai mikä lie.
-Oskari osaa päästää irti (jos ei ole mitään liian helposti nielaistavaa)
-Oskari osaa mennä pois, jos käsketään
-Oskari osaa luvan jälkeen mennä syömään
-Oskari osaa tulla luo (jos muistaa että mulla on jotain herkkuja)

Nyt alkoi kyllä kuulostaa vähän siltä ettei Oskari loppujen lopuksi osaa mitään kovin hyvin :D Sillä on motivaatiota silloin kun mulla on nappuloita mukana ja puuhaillaan ihan vaan kahdestaan. Irti ollessaan Oskari ei yleensä kuuntele ensimmäistä eikä toistakaan käskyä jos pitäisi tulla luo kesken nuuskuttelun. Muutama ärkele kuitenkin pysäyttää sen jos se meinaa karata jonnekin ihan väärään paikkaan. Ei siihen tarvittaisi varmastikaan paljon harjoittelua että meillä sujuisi taas kuten pari vuotta sitten.
Jos en ole siitä kauheasti kertonut niin Oskarihan oli minulla melkein aina irti kun mentiin viereiseen puistoon Helsingissä asuessamme. Se on niin kovin kuuliainen ja tyytyi katselemaan kauempaa muiden touhuja. Tottakai olin itse aina tosi skarppina ja kierrettiin mahdolliset häiriötekijät kaukaa. Silloin ei vielä ollut Wissiäkään ja Oskari kävi mun kanssa monta kertaa päivässä pitkillä lenkeillä pitkin ja poikin. Olisipa vieläkin aikaa semmoiseen!

Noh, nyt ei kylä tule mieleen muita Oskarin osaamia juttuja. Varmaan olisi vielä näitä arkisia lausahduksia mitä Oskari ymmärtää, niin, kuten alas. Eiku ainiin!!

Kauhea mikä muistikatkos! Oskari osaa rummuttaa(jäänyt keskeneräiseksi), sekä kiivetä sohvalle takaperin. Innostuin kun katselin bordercollieita jotka seisoivat etutassuillaan tai kiipesivät seinää pitkin takatassuillaan. Älkääkä säikähtäkö, en ajatellut että Oskari tuolla "pienellä" ruhollaan olisi sellaiseen pystynyt, mutta harjoiteltiin siihen pisteeseen että Oskari hyppäyttää takajalat sohvaa vasten. Saman osaa myös Wissi, ja tarkoituksenahan oli (ja on kyllä edelleen!) opettaa se vielä Bassollekin. Basso on niin ketterä ja kevyt että voisi tehdä koko tempunkin lopulta :)

Tässä Oskarin osuus! Seuraavana Wissi ja Basso. Taidan tyytyä kertaamaan ne pelkät temput, sillä kyllähän nuo loputkin osaa perinteiset alas, irti, pois, Ä-ää, yms.

You Might Also Like

2 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake