eläinlääkärillä

Pitkän listan lääkärireissu

12.29Anni

Käytiin tuossa viime viikon torstaina tämmönen pidemmän kaavan mukaan tehty lääkärireissu.
Alkusyinä olivat Wissin ontuminen toista etujalkaa, joka alkoi edellisenä iltana, Oskarin anaalirauhasten puhdistus sekä Wissin mahdollinen silmätulehdus.
Eipä sitä voinu tietää että siitä tulee vähän isompi reissu, eikä pelkillä tipolla pärjätä. Wissi nostettiin ensin pöydälle. Silmä katsottiin, ei haavoja, mutta rakkulainen silmätulehdus löytyi kun lääkäri katsoi vilkkuluomen alle. Eli siihen sitten 10 päivän silmävoidetippakuuri.

Sitten jalan vuoro. Taivutella sai varpaat ja nilkat ja muutenki ihan normaalisti, mutta olkanivelen kun laittoi ihan ääriasentoon niin meinasipas vinttityttö napsasta lääkäriä. Luulin ettei koiran jalka voi edes taipua niin paljon, mutta kai se voi. Eli Wissille rauhoittavaa nassuun seuraavaksi ja odotellaan että neidiltä menee taju.

Oskarin vuoro mennä pöydälle. Hyvinhän se Oskari hyppäsi mutta kun lääkäri rupesi kopeloimaan takapuolta niin koira alkoi painamaan ihan koko painollaan kohti pöydän reunaa ja meinasi tippua. Raasu oli niin säälittävä, mutta onneksi putsaus oli nopeasti ohi. Ei ollut mitään tulehdusta, mutta täynnä olivat ja haju oli taas i-ha-na!

Niin ja sitten lääkäri katsoi korvaan. Hip hei! Siellä asui taas äkäinen hiivatulehdus. Ei me oltu sitä vielä itse edes huomattu kun ei Oskari kauheasti korviaan ole rappaillut. Mutta niin vain oli korvakäytävä tukossa eritteistä taas.

Ja Oskari ansaitsi kahden viikon korvatippa ja korvienputsauskuurin ja kontrollikäynti on varattu 23.12 klo 8.00.

Wissi nukahti lopulta ja se vietiin sitte röntgeniin. Saatiin odotella Karrin ja Oskarin kanssa aika pitkään ja sitten pääsin Wissiä tökkimään hereille. Eihän se tyttö olis millään tahtonu nousta. Lääkäri tuli näyttämään kuvat. Etujalassa ei ollut mitään ihmeellistä ja nivelet oli kunnossa. Pattimaisesta ei taipuvasta takajalasta mainitsin ja se kuvattiin myös ja siellä olikin sitten rikkoa ihan kivasti.
Jalka on joskus murtunut ja siinä oli kai ylimääräinen luunpalanen ja toinen luu oli jotenki kasvanu oudon malliseksi osittain. Luupiikin luulin näkeväni yhdessä kohtaa, mutta siitä en tiedä. Lääkäri sanoi että paha nivelrikko on jo menossa ja se on kipulääkettä joka päivälle tai piikkikuuri (en muista lääkettä) jotka auttaa tulehdukseen ja tukee niveliä. Tänään mun pitäisi pistää Wissille itse toinen piikki ja vielä on kaksi sen jälkeen jäljellä viikon välein. Niiden lisäksi voi vielä antaa kipulääkettä jos koira näyttää kipuilevalta ja piikkisarjan voi ottaa 3-4kertaa vuodessa tarvittaessa.

Tässä tällä erää.

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake