eläinlääkärillä

Wissi lääkärissä

17.25Anni

Tänään oli se päivä kun Wissi menee lääkäriin. Aika oli Akuuttiin varattu klo 11:20.

Lähdettiin hyvissä ajoin ensin kävellen nostamaan rahaa bussiin wissin kanssa. Siitä tuli jo mukava kävelylenkki ja sitten vielä käveltiin bussia odotellessa pysäkiltä toiselle. Tajusin hetken odoteltuamme että ei bussia tulekaan. Joo tämä kyseinen vuoro alkaa kulkea vasta lokakuussa... Niinpä tietenkin.
Mentiin toisella bussilla ja loppumatka isän kyydillä että ehdittiin vielä sopivasti Akuutille. Näytin lääkärille Wissin hampaita ja hää kertoi mitä olis parhain tehdä. Mutta mitään varmaa ei sanonut ja aikoi katsoa röntgenkuvista sitten poistetaanko mitä hampaita vai miten tehdään.

Wissille annettiin rauhottava piikki ja se simahti viidessä minuutissa. Ensin se yritti kovasti taistella hereillä, mutta nukahti kuitenkin ja kannoin sen hoitajan kanssa toiseen huoneeseen. Lähdin itse jännittelemään jatkoa kaupungille ja Akuutista lupasivat sitten soittaa kun koira viedään heräämöön.

Noh, puhelin soi ennen kolmea ja kävelin varmaan ennätysajassa Akuutin ovelle ja kyselin mistä Wissin löytää. Raasu oli jo hereillä ja huusi kuin syötävä omassa heräämishuoneessaan. Menin ensin sisään ja Wissi oli jo jalkeilla. Mokoman oli pakko könytä pystyyn ja pyrkiä vauhdilla ulos ovesta, mutta nappasin sen kiinni ja jäin istumaan sen kanssa.

Hoitaja kertoi että katkennut kulmuri oli poistettu kuin myös neljä alaetuhammasta. Wissi oli aivan tööt ja vinkui kovasti, mutta rauhoittui eikä huutanut enää niin kovasti kun menin sen seuraksi. Istuskeltiin aikamme ja lääkäri kävi kertomassa pikaisesti vielä mitä leikkauksessa tehtiin ja antoi lääkkeet. Wissi sai kipulääkkeitä ja antibioottikuurin joita sitten huomenna aletaan syöttämään. Suussa on sulavat tikit jotka itsestään rupeavat sieltä häipymään pikkuhiljaa.

Sen verran pitää seurata että jos ien ei umpeudu kunnolla ajan kannsa, jää repsottamaan tai jotenki auki, pitää Wissi käyttää uudelleen vielä näytillä. Mahtaa olla jopelo olo kun tuosta tokenee ja hampaita onkin jo monta vähemmän. Ihan hyvä että hoidettiin tuo kulmahampaan poisto jo nyt niin ei tarvitse jännätä jos se jossain vaiheessa tulehtuu. Sitten tulehdus voi verenkierron mukana levitä helposti ja olla jo hyvin vakava juttu. Paljon parempi näin.

Mietittiin kovasti että tuleeko tästä kalliskin tiki vaikka laitoin kesältä rutkasti rahaa säästöön. Aika lailla maksoi saman verran kuin mitä aiemmin kysyin hinta-arvion: n. 350€ kaikkinensa. Eli ei kaatanut taloutta tämä hoitokerta :)

Niin ja pari kolme päivää ollaan sitte rauhallisella liikutuksella ettei poistokohdat alka tihuuttamaan verta. Muistan itsekin kun viisuri poistettiin. Jos yritti tehdä töitä, kumarrella ja nostella laatikoita niin alkoi koko päätä tykyttää ja maistua veri suussa. Onneksi saatiin tujut lääkkeet niin Wissi pärjää niillä nämä muutamat toipilaspäivät.

Palaamisiin!
ToipilasWissi j innokas Oskari joka on olohuoneessa eristyksessä ettei häiritse Wissiä :)

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake