Basso Oskari

Vuosi 2015 pakettina

20.14Anni




Tammikuussa 2015 kirjoittelin alkaneesta vuodesta ja mitä se mahtaa tuoda tullessaan. Huolehdin Wissin terveydestä ja mummoutumisesta. Huoli osoittautui suhteellisen turhaksi. Täällä tuo teräsmuori jaksaa vielä ja voi oikein hyvin. 


Ostin hieman ennen joulua Wissille Back on trackin verkkoloimen joka on ollut ahkerassa käytössä kotosalla. Wissi tuntuu nauttivan lämpötakistaan ja nukkuu sikeästi jalat ojennettuina omassa pedissään.

Eroahdistushuutelut kotosalla on olleet aika vähäisiä kun koirat on saaneet enemmän virikkeitä ja liikuntaa vuoden mittaan. Edelleen mieltä mitataan melkein joka kerta kun ovi sulkeutuu, mutta on ollut myös aivan hiljaisia päiviä. 

Koirien oma peti (vanha lastensänky) on ollut kovassa käytössä. Näin vuoden vaihteen jälkeen voin tehdä inventaarion: Pedille on kertynyt kolme vilttiä, yksi tuplatäkki, yksi vanha tyyny + pedin alkuperäiset neljä tyynyä ja patja. Ei pitäis yhdelläkään nelijalkaisella olla valittamista.

Oskarin takajalat tuli kuvattua. Huolehdin turhaan herran pihtikintuista ja samalla tuli kuvattua poitsun selkä joka oli ihan priimaa tavaraa sekin. Yksi huolenaihe vähemmän omistajalle. Oskari harrasti vuoden aikana kaksi kertaa vedon harjoittelua. Kerran alkuvuodesta ja toisen kerran ennen joulua, kuusenhakumatkalla.


Kuusen haku sujui mukavasti. Käveltiin torille pulkka kainalossa ja Oskarin valjaat toisessa. Valittiin kuusi, laitettiin pulkkaan ja Oskari eteen. Muutama askel ja ruoka. Taas pari metriä ja ruoka. Ahneella koiralla oli vaikea pitää yllä tasaista vetotahtia, kun piti niin kovasti kiihdyttää aina odottamaan herkkua. Pientä fiksausta omaan palkkaamiseen niin jo mentiin hienosti tasaisella vedolla. Osan matkasta olin apurina ja kevensin taakkaa. Sitten aika reilusti ennen kotia koira irti pulkasta ja rennosti kotiin. Minä vedin sitten kuusta loppumatkan.


Hmm... toivoin positiivisella tavalla monipuolista vuotta. Noh, positiivinen vuosi kaiken kaikkiaan. Mitä nyt Oskarin korvat vaivasivat pitkään loppuvuodesta ja vasemmassa korvassa edelleen tippakuuri kesken. 

Ainakin omistajalla on ollut positiivinen vuosi. Koirat on todella saaneet lisää liikuntaa kun hihnan toisessa päässä on kunto kasvanut ja kilot karisseet vuoden aikana. Tämä projekti vielä hieman kesken, mutta fiilis on mahtava!



Vuoteen on mahtunut paljon ulkoilua, jos on uskominen koneelta löytyviä valokuvia. On metsäilyä, metsäilyä ja kaupunkilenkkejä. Ehdottomasti eniten lenkkipolkuja meidän kanssa on kuluttaneet Lenni ja Johanna, kiitokset teille! 
Paljon on jäänyt kuvia julkaisematta ja juttuja kirjoittamatta vuoden ajalta, mutta ulkoilupainotteista se olisi ollut kuitenkin. 



Kesällä nautiskeltiin lomailusta useampaan otteeseen Lapinjärvellä maalaismaisemissa sekä loppusyksystä käytiin yksi piipahdus Ristiinassa mökkeilemässä. 


Syyskuussa Oskari kävi testauttamassa pääkoppansa luonnetestissä ja tulos oli hyvin Oskarimainen.


Lenniä tuli lainattua muutamaan otteeseen viime vuonna. Käytiin mökkeilemässä vanhempien, Lennin ja Oskarin kanssa, sekä lainattiin poitsua muuten vain lenkille, jos Johanna ei päässyt mukaan.

Eipäs tänne blogin puolelle kauheasti muuta eksynytkään viime vuonna. Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan :)

Loppuun vielä kuvakollaasi joulun ajasta lyhyesti.
Kuusi haettiin vajaa viikko ennen aattoa torilta

Kotona oli tunnelma kohdillaan kun kuusi oli koristeltu ja kynttilät sytytetty


Ennen varsinaista lahjojen avaamista avattiin yksi paketti josta paljastui suloinen metallikoira. Haukku pääsi koirien vesikupin vartijaksi ja on toimittanut tehtäväänsä järkkymättä.


Aattona käytettiin koirat pitkällä lenkillä. Ennen lenkkiä aamusella koirat sai jäädytetyt kongit, sekä puuhailtiin ja leikittiin yhdessä. Keitettiin riisipuuro ja syötiin. Lenkin jälkeen koirat saivat jäädä viettämään aattoiltaa keskenään ja suunnattiin minun vanhempieni luokse syömään ja avaamaan lahjoja. Koirat oli aika väsyneitä ja jäivät kuorsaamaan kun lähdettiin.

Illemmalla tultiin takaisin kotiin jä lähdettiin vielä iltakävelylle ennen nukkumaanmenoa. Koirille tuli vain hieman normaalia lyhyempi työpäivän mitta yksinoloa ja senkin osasivat käyttää hienosti nukkumiseen.




Uuden vuoden päivänä suunnattiin auton nokka kohti Helsinkiä. Saatiin ajella aika rauhassa koko matka ja koirilla oli riittävästi peittoa ja pehmustetta takakontissa. Vietettiin vajaa viikon verran aikaa anoppilassa, jonne iski sitten tämä koko Suomen yli pyyhältänyt kireä pakkanen. Oltiin varustauduttu lähinnä -5 asteeseen, joten koirien varustus oli kehno.

Ei sitten paljon ulkoiltu kun tassut jäätyi melkein heti ovesta ulos päästyä. Yksi pidempi lenkki ennen pakkasia käytiin. Koirat oli kuitenkin maisemanvaihdoksesta jo sen verran väsyneitä, että reissu meni lepäillessä eikä kukaan hyppinyt seinille.

Nyt jatketaan tammikuuta eteenpäin hauskan facebookin haasteryhmän kanssa. Joka viikko saamme kolme uutta tehtävää joihin saa osallistua koiran/koirien kanssa. Mukavasti saa ideoita ja ennen kaikkea motivaatiota puuhailla jotain lisää kotosalla.


Sohva oli varattu, täytyi tyytyä pienten koirien petiin...






You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake