Basso Joulu

Joulunajan ulkoiluralli

22.59Anni

Vaikka itselleni tuli heti otsikosta mieleen, ei meillä joulun aikana ole juostu ulkona missään vatsatautirallissa, onneksi.


Me ollaan nyt vain kunnostauduttu metsäulkoilureissuilla tässä säiden salliessa. Pilpasuon suunnilla on käyty, keskustaa koluttu hihnalenkein ja Kiekonmajan latujen huudeilla käyty rälläämässä metsäautotiellä. Ilman vahinkoja me ei vissiin osata käydä ulkona ja taidan pikkuhiljaa (ihan liian hitaasti vissiin) tulla siihen tulokseen ettei Basso ja Wissi enää käy yhdessä koirapuistossa.

Kaikilla käy mielessä ajatus, että iso paha vinttikoira yrittää tappaa pienen avuttoman pinserin, mutta ei meillä. Basso käy koirapuistoissa niin kierroksilla, että käy Wissiin kiinni. Wissi ei juokse yhtä lujaa eikä niin pitkiä matkoja puistossa, joten Basso saa sen nopeammin kiinni. Suu auki ja hampaat edellä tämä pieni ritari sitten juoksee päin vinttikoiran takajalkoja. Hollihaan puistoon käveltiin tuossa päivänä muutamana ja päästin koirat irti. Lopputuloksena Wissillä reikä hanurissa. Onneksi vain pieni ja on jo hyvin parantunut, mutta voi jestas kun otti oma tyhmyys pattiin! Aiemmin on nähty yksi mustelma vinttieläimen takareidessä, mutta pahemmilta vaurioilta on vältytty. Annetaanpa nyt sitten olla ja jatketaan metsälenkkeilyä.


Metsässä me kaikki liikutaan yhdessä koko ajan eteenpäin, joten Basson on helpompi purkaa omaa turhautumistaan, eikä Wissi tee samanlaisia pysähdyksiä juoksupyrähdyksen päätteeksi kuin puistossa. Ja kaiken lisäksi Wissi juoksee niin lujaa ja niin kauan, että Basso jää tarpeeksi jälkeen. Näin ollen se ei ole heti Wissin takapuolessa kiinni kun vauhti loppuu.

Näin se pieni koira jää jälkeen kun isot juoksee

Lumi on ahterista.
Vinttieläimen mielestä talvisissa kävelyissä on yksi vika. Lumi
Lumi tukkii hyvät reitit ja estää pitkien matkojen pinkomisen jos joku on sattunut asettumaan keskelle polkua. Nooh, kyllähän tarpeeksi hyvällä vauhdilla voi juosta jopa offroadilla, mutta hieman väsynyt vinttieläin löytyy aika varmasti minun takaani pienenä perävaununa.


Jotta eläin ottaisi edes muutaman omatoimisen askeleen polulla, minä poikkean polulta hankeen. Hölmistynyt vinttieläin katsoo hetken ja jatkaa sitten matkaa polulla tyytyväisenä tai jatkaa minun vierelläni kulkemista edelleen polkua pitkin.

Kotoa on lähdetty vaihtelevissa varusteissa. Oskaria ei ole tarvinut onneksi tälle talvea pukea, mutta aattoaamuna sekin nosteli tassujaan kesken lenkin kun pakkasta oli yli -20 astetta.



Wissi on käyttänyt metsäulkoiluilla haalaria, joka on äitini käsialaa. Kyllä sitä viime talvena väännettiin ja käännettiin niin että haalari on tarpeeksi linjakas ja samalla liikkuu koiran mukana hyvin pitkässäkin laukka-askeleessa. Toimii
Haalari on kaksinkertainen. Päällä on ohuella vuorella varustettu tikkikangas ja alla oranssi fleece. Käy hyvin koiralle joka aina välillä vetää spurtteja ja sitten tallustelee hiljakseen meidän mukana pitkin lenkkiä.











Basso on pukeutunut tätini kutomaan villahaalariin ja takkiin tai pelkkään haalariin. Haalari tokikaan ei ole paras vaihtoehto lumihankeen, koska lumi tarttui varsinkin takapuolen ympärille haalarin reunoille. Töppöset pikkuherralla ei oikein tunnu pysyvän jalassa. Takajaloissa Bassolla on ollut ongelmaa anturoiden välisen ihon kanssa. Se tulehtuu herkästi jos jalka jää kosteaksi/sinne menee tiesuolaa/hiekkaa/käpyjä/neulasia/yms. Varsinkin oikeaa takajalkaa on ahkerasti kaluttu ja tästä johtuen tossutettu jopa sisätiloissa. Rasvattu on ja yhteen väliin jalkaan hierottiin Canofiteä kun se oli päässyt pahemmaksi.
Tossut onneksi auttaa ongelmaan hyvin ja kunhan vielä pysyisivät kovassakin menossa jaloissa niin olisi ihan mahtavaa!








 Wissi, Oskari & Basso from Oulu toivottavat kaikille tutuille ja satunnaisille lukijoille hyvää uutta vuotta 2015!





Tämä kolmen kopla jatkaa ensi vuoteen sikeillä unilla ja oikein ajoitetuilla ulkoiluilla vuoden viimeisenä iltana.




You Might Also Like

2 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake