Wissi

Wissin kuulumisia

20.33Anni

Heinäkuussa 2012 en ole ollut kovin positiivinen Wissin tulevaisuuden suhteen. Olin jo aivan unohtanut, kuinka pahana Wissin jalka on jossain välissä ollut. Wissillä kävi juuri hieroja ihan muutamia päiviä sitten ja ihmettelin hänellekin kuinka Wissi ei nykyään onnu, ole jäykkä pediltä noustessaan tai millään tavalla näytä kipua jalassa, joka on ollut kovastikin kipeä aiemmin. Painoa Wissi ei nivelrikkoiselle jalalle kuitenkaan laita vaan paino on enemmän vasemmalla jalalla, joten jotain tuntemuksia jalassa täytyy olla.

Hierojana meillä kävi Laura Ahmala ja hän suositteli, että Wissille annettaisiin kuuriluontoisesti tujusti c-vitamiinia (nivelten hyvinvointiin), sekä magnesiumia (lihasten avuksi). Mietin kovasti, pitäisikö Wissille antaa kipulääkettäkin kuuri ja katsoa miten painon jako tassulta toiselle muuttuu, tai muuttuuko ollenkaan. Tietäisi sitten onko jalassa kipua vai onko Wissi epämukavuuden vuoksi alkanut seistä vinossa. 

Muuten Wissiä ei uskoisi vanhaksi tai kipeäksi koiraksi. Räjähtävää energiaa tuntuu olevan enemmän kuin laki sallisi ja puistoon/metsään pitäisi päästä useammin. Kotona kurmotetaan Bassoa ja Oskaria tasaisin väliajoin ja ruoka sekä herkut maistuu hyvälle. 

Wissi on toiminut kurmottajana myös pienelle sekarotuiselle pystykorvapenikalle Hillalle, jolle Wissi opettaa isojen koirien käytöstapoja varmasti ja (yllättävän) kärsivällisesti. Käytiin Hillan ja emännän luona kylässä hengailemassa ja pikkuHilla yritti ymmärtää miksei mummokoiran päälle saa pomppia vieteriloikkaa. 


Paljonkohan meidän ikinuorella mummolla on vielä edessä? Vähän haikeaksi vetää, kun muistelee monen vuoden päähän, ihan alkuun...

2008, tarhalla Espanjassa
Wissi on kuvien päiväyksien mukaan ollut Espanjassa tarhalla jo vuoden 2008 puolella, mutta paljoa minulla ei ole Wissin tarha-ajasta tietoa. Ne, joille Wissi tarina ei ole tuttu: Wissin sivu sekä Ensimmäinen blogiteksti Wissistä


Sain ihan vähän aikaa sitten käsiini Wissin kotihoitajan ottamia kuvia Wissistä ensimmäisten viikkojen aikana Suomessa. Kiitokset Marjolle, että saan käyttää kuvia blogissa. Wissin kaverina kotihoitopaikassa oli kolme muuta koiraa ja Wissi näyttää kuvien perusteella rentoutuneen suht nopeasti uuteen tilanteeseen.







Ennen meille siirtymistä Wissillä kävi haaveri koirapuistossa. Kaverin kulmahammas aukaisi Wissiltä etujalasta ison suonen, josta ei meinannut loppua vuoto millään. Toipilaalla oli alkuun paksu paketti jalassa, mutta kun Wissi lähti meidän koiraksi, paketti oli jo vaihtunut pienempään siteeseen.


17.4.2009
Ensimmäisenä iltana vaihdettiin jalkaan puhdas side. Alusta asti Wissi on antanut ilman mitään mutinoita hoitaa itseään, ottaa verikokeita ja kuvata röntgenissä ilman rauhoitusta.




2014 Kotona <3 p="">

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake