Basso

Pentu jolla on jotain kiellettyä

6.03Anni

Meidän makkariinhan ei koirat saa mennä ilman lupaa. Kun Basso tuli, ovelle laitettiin portti jota yritetään muistaa pitää siinä ihan aina. Basso ei jaksa uskoa millään että makuuhuoneeseen ei saa mennä.

Elikkä meillä on koiranpentu jolla on muutama mukava tavara jota on kiva kanniskella omaan petiin. Ne tavarat eivät ole sallittuja.
Ensimmäinen tavara joka pedille eksyy muutaman kerran viikossa on Annin crocskopio. Oskari usein ottaa ne suuhun kun joku tulee kotiin ja Basso ottaa ne Oskarilta ja vie pedilleen.
Toinen tavara on oikeastaan kaksi tavaraa. Makuuhuoneen sängyn päällä olevat muumi ja pupukani. Eli kaksi pehmolelua. Anni on hyvin äkäinen jos löytää pikku-ukon näiden kanssa olohuoneesta ja pikku-ukko tietää sen.
Kolmas tavara on yleensä sukka tai villasukka makuuhuoneesta joka on myös nou nou. Ja pikku-ukko tietää senkin.
Neljäs tavara voi olla mitä tahansa muuta mikä tippuu yllättäen lattialle pikku-ukon nenän eteen aiheuttaen pikku-ukossa Pakko Pölliä Tuo Tavara -reaktion. Ja koska pikku-ukkoa on ehditty varoittaa Älä ota -käskyllä ja se silti ottaa pudonneen tavaran se pinkoo äkkiä karkuun.


Tässä muutama neuvo niille jotka haluavat tietää minkä tavaran pentu on kähveltänyt

1. Jos pentu kävelee aika normaalin näköisenä kohti olohuonetta ja raahaa jotain mukanaan, se on crocskopio.
2. Jos pentu makaa omalla pedillään ja pälyilee ympärilleen samalla kun syö jotain, sillä on crocskopio.
3. Jos pentu menee kohti olohuonetta vähän kyyryssä ja vilkuilee keittiöön jossa juuri olet istumassa, se on luultavasti käynyt makuuhuoneessa hakemassa jonkun vaatteen tai pehmolelun. Kun nouset ylös, se joko tiputtaa pehmolelun ja jää odottamaan että otat sen pois, tai jos sillä on vaate, se saattaa ensin juosta sohvalle ja tiputtaa vaatteen siellä.
4. Jos pentu makaa olohuoneen sohvalla ja tuijottaa sinua kun lähestyt sekä syöksyy heti varjelemaan jotain tärkeää sohvan nurkkaan, sillä on pehmolelu tai joku vaate.
5. Jos sinulta tippuu jotain ja pentu ottaa sen kielloista huolimatta se pakenee paikalta aika liukkaasti ja tunkee itsensä sohvan alle, jonne sen ei pitäisi enää oikeastaan mahtua. Jos tavara ei ole kaikista ihanin ja tärkein, se saatta jäädä oman petinsä alle, mutta jos pudonnut tavara on jotain tosi kivaa niin pentu mahtuu sohvan alle.

Onneksi näitä tapahtuu aina vain harvemmin ja Basso luovuttaa tavarat usein ihan helposti eikä mene karkuun. Välillä on kauhean huvittavaa seurata millä tavalla Basso liikkuu kun sillä on jotain kiellettyä. Yleensä kaikki tavarat mitkä on makkarista, saavat Basson olemaan hyvin huomaamaton ja varovainen kun se kävelee makkarista eteisen poikki olohuoneeseen.

You Might Also Like

0 Jälkeä kirjassa

Flickr Images

Yhteydenottolomake